کابل کواکسیال

کابل کواکسیال

آشنایی با انواع کابل کواکسیال

از جمله سیم‌های معروف در بازار که کاربرد زیادی دارد، کابل کواکسیال است که به آن Coax هم می‌گویند. وظیفه اصلی این کابل الکتریکی این است که دیتا را از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر منتقل کند. در ادامه با انواع کابل کواکسیال بیشتر آشنا می‌شویم.

تعریف کابل کواکسیال

همان طور که گفتیم از این کابل‌ها برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کنند که شامل فرکانس بالا، آنتن تلویزیون‌های رنگی، شبکه‌های کامپیوتری، دوربین مدار بسته، شبکه Lan ،دستگاه های کنترل از راه دور و موارد دیگر اشاره کرد. ویژگی‌های مهم این کابل شامل دوام بالا، سهولت در نصب، مقدار امپدانس، مقدار تضعیف و مقدار کاپاسیتانس می‌شود.

این نوع کابل از یک هادی داخلی تشکیل شده که روی آن یک لایه از عايق پلی اتیلن کشیده شده است. همچنین یک هادی خارجی نیز با مفتول مسی بافته شده و روکش PVC روی آن به چشم می‌خورد. عایق کشیده شده روی سیم از این محصول در برابر حرارت و دما محافظت می‌کند.

بررسی مزیت‌های این کابل

این کابل‌ها محبوبیت زیادی دارند که مهم‌ترین دلیل آن سرعت بالا در انتقال داده است. کابل کواکسیال مزیت‌های دیگری نیز دارد که شامل قیمت ارزان، نصب و سیم کشی آسان، راحتی در جا به جایی، داشتن مقاومت بالا در برابر جریانات و تداخل های الکترومغناطیسی و ظرفیت بالای انتقال دیتا می‌شود.

البته مواردی که نام بردیم، تنها مزایای این سیم نیست و مزیت مهم دیگری دارد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم. برخی از کابل‌های انتقال داده زمانی که در کنار اشیا فلزی قرار می‌گیرند، قدرت انتقال خود را از دست می‌دهند اما این کابل نه تنها قدرت خود را از دست نمی‌دهد بلکه به راحتی می‌تواند به انتقال داده بپردازد.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که این کابل‌ها با وجود تمام ویژگی‌های مثبتی که دارند، یک نقطه ضعف مهم نیز در آن‌ها به چشم می‌خورد. و آن این است که اگر در شبکه خطوط انتقال تنها یک کابل هم آسیب ببیند و از کار بیفتد، سلامت کل شبکه به خطر می‌افتد. این موضوع می‌تواند مشکل ساز شود و هزینه اضافی در پی داشته باشد.

انواع کابل کواکسیال

در بخش‌های قبلی این مساله را عنوان کردیم که این نوع کابل مصارف گوناگونی دارد. برای اینکه بتوانید به درستی کابل مورد نظر خود را انتخاب کنید، باید با انواع آن آشنا باشید. در ادامه انواع کابل کواکسیال را بررسی خواهیم کرد.

کابل کواکسیال thinnet: این نوع کابل قطر ۰.۲۵ اینچ دارد. از جمله ویژگی‌های مهم آن می‌توان به نرمی و انعطاف‌پذیری بسیار بالا اشاره کرد که به همین دلیل کار با آن راحت است. از دیگر ویژگی‌های آن این است که قابلیت استفاده را دارد. همچنین بدون ضعیف کردن سیگنال می‌تواند تا قدرت ۱۸۵ متر دیتا منتقل کند. کابل کواکسیال thinnet در دسته کابل‌های RG-58 قرار می‌گیرد.

کابل کواکسیال thicknet: این نوع کابل دو اسم دارد، نام دیگر آن اترنت استاندارد است و قطری در حدود ۰.۵ دارد. این کابل مشابه کابل قبلی است، اما یک تفاوت مهم دارد. این تفاوت مهم این است که قسمت مسی داخلی آن بزرگ‌تر از مدل قبلی‌ است. از این کابل تنها در برخی شرایط به عنوان ستون شبکه استفاده می‌کنند. اگر بخواهیم به ویژگی بارز آن اشاره کنیم، از آن‌جایی که مس داخل این کابل ضخامت بیشتری دارد، بنابراین برای مسافت بیشتری سیگنال منتقل می‌کند. این مسافت می‌تواند تا ۵۰۰ متر نیز باشد.

علاوه بر این دو موردی که گفتیم، کابل کواکسیال انواع دیگری نیز دارد که شامل کابل میکرو، کابل RG6، کابل RG60، کابل RG59 و RG11 می‌شود. میکرو در تجهیزات نظامی و و وسایل مربوط به اسکن فراصوت کاربرد دارد. از RG6 و  RG60 معمولا در تلویزیون‌ها و ماهواره‌ها استفاده می‌کنند. در دوربین‌های مداربسته نیز به سراغ کابل RG59 می‌روند. در نهایت RG11 نیز برای ساختمان‌های بلند و فاصله‌های طولانی کاربرد دارد.

سخن پایانی

در این مقاله درباره انواع کابل کواکسیال صحبت کردیم و توضیحات لازم را دادیم. در پایان باید به این مساله مهم نیز اشاره کنیم که قبل از خرید پس از مشخص کردن نوع کابل، به این نکات نیز توجه داشته باشید: بخش مرکزی کابل را بررسی کنید که هادی در آنجا قرار داشته باشد. هیچ حبابی در عایق کابل وجود نداشته باشد. چسبیدگی روکش به بافت و هادی به عایق را بررسی کنید. هر چه قدر از کیفیت محصول مورد نظر خود مطمئن شوید، تجربه بهتری در استفاده از این نوع سیم خواهید داشت.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *